Cat costa un magazin online?

15-02-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Cat costa un magazin online? este o intrebare destul de des intalnita, dar care nu are un raspuns exact, datorita faptului ca crearea unui magazin online este dependenta de mai multi factori.

Majoritatea clientilor au impresia ca un magazin online necesita o investitie majora, si de fiecare data sunt surprinsi placut cand afla ca oricine, indiferent de buget, poate detine un magazin online.

Crearea unui magazin online, implica costuri pentru inregistrarea unui nume de domeniu, gazduire (hosting), si angajarea unei agentii de web design, sau a unui web designer pentru dezvoltarea magazinului.

3 exemple de costuri pentru crearea un magazin online nou

Crearea unui magazin online necesita o investitie financiara dar si o investitie majora de timp, dar exista solutii pentru pentru orice buget, mic sau mare.

De obicei cel mai mare cost il reprezinta design-ul magazinului, ce implica angajarea unui web designer si eventual al unui web developer sau a unei agentii.

Costurile unui magazin cu buget mic

Primii pasi pentru a vinde online si crearea unui magazin online, sunt inregistrarea unui nume de domeniu si alegerea unui pachet de gazduire.

Inregistrare nume domeniu: 3-40 €.

Preturile difera in functie de extensia dorita(tld). Daca optati pentru .ro, costurile variaza intre 9.9 €/an si 30 € pe viata. Daca optati pentru extensii internationale (.com,.net,.org,.info etc.) preturile variaza intre 3 €/an (cupon reducere) si 9 €/an.

Pachet gazduire (web hosting): 2-5 €/luna

Preturile difera in functie de pachetele alese (spatiu, ip unic, perioada platita etc).

Crearea unui magazin online: Gratuit pana la 100 €

Exista cateva platforme ecommerce gratuite (open source), precum Zen Cart, Open Cart, Oscommerce, Magento si Prestashop. Majoritatea acestor solutii sunt oferite gratuit si de echipa noastra, prin versiunea Community. Majoritatea ofera functionalitati multiple, astfel incat sa va puteti instala si administra un magazin online. Suportul este oferit de comunitate pe forum (pt fiecare solutie), unde puteti gasi si design gratuit.

Instalare si setarile initiale le puteti face singur, puteti angaja un web developer (50-100€), sau puteti trimite o cerere si beneficiati de instalare gratuita din partea echipei noastre (setarile sunt contra cost).

Design: Gratuit pana la 100 €

Exista destule versiuni de design (template) gratuite, sau cu preturi pana in 100 €, din care puteti alege un design pe gusturile dvs.

Pentru estimarea unui pret corect, trebuie sa calculati si numarul de ore pe care dvs le consumati pentru alegerea, studierea, instalarea si setarea anumitei solutii.

Costurile unui magazin cu buget mediu

Costurile sunt similare cu cele de la sus, doar ca angajati un web designer sau o agentie pentru dezvoltarea platformei, modificarile necesare, implementarea cerintelor si dupa caz, crearea si implementarea unui design personalizat.

Inregistrare nume domeniu: 3-40 €.

Preturile variaza in functie de extensie (detalii mai sus) si de numarul de domenii inregistrate. De obicei proprietarii inregistreaza mai multe domenii pentru protejarea brandului.

Pachet gazduire (web hosting): 5 -20 €/luna

Preturile difera in functie de pachetele alese (spatiu, ip unic, perioada platita etc).

Crearea unui magazin online: 300 € pana la 3000 €

Majoritatea agentiilor si programatorilor folosesc platforme open-source care necesita un cost de licenta, si ofera clientilor servicii complexe ce implica instalarea de add-ons ce ofera functionalitati extinse, modificari ale platformei, optimizarea codului si a vitezei de incarcare, setari initiale complete, sau crearea si instalarea unui design pe baza sugestiilor clientilor.

Aceasta este o metoda rapida si accesibila pentru lansarea rapida a magazinului si garantia functionalitatilor, in comparatie cu varianta in care invatati si il dezvoltati singur. Cand optati pentru o agentie sau un web designer, aveti asigurat suportul la inceput, pentru a invata rapid cum functioneaza platforma si in timp, in cazul anumitor probleme sau cerinte din partea dvs.

Costurile unui magazin cu buget mare

Magazine create pentru site-uri cu un numar mare de produse si categorii si cu trafic mare. Un brand sau gama de produse, ce-s doreste un design deosebit, unic, ce-s propune sa castige clienti in fata competitiei, opteaza pentru astfel de magazin.

Inregistrare nume domeniu: 30-100 €.

Preturile variaza in functie de extensie (detalii mai sus) si de numarul de domenii inregistrate. De obicei proprietarii inregistreaza mai multe domenii pentru protejarea brandului, si folosesc optiunea redirect.

Pachet gazduire: 20 -200 €/luna

Pentru site-uri mari, cu un numar mare de produse si categorii, care primesc de obicei un trafic foarte mare, gazduirea este oferita de un server dedicat, sau un server virtual privat, pentru performanta, control si securitate.

Crearea unui magazin online: 3000 € pana la 100.000 € (si peste...)

Este pretul pentru care primiti design personalizat, unic si deosebit, instalat pe o platforma ecommerce premium si suport continu. Dupa primirea cerintelor(brief) din partea clientului, echipa de programatori si designeri analizeaza afacerea, categoriile si produsele clientului, stabilesc pe baza cerintelor daca exista o platforma optima sau este necesar crearea unui magazin pe o platforma custom ("cod de la 0").

Alegerea solutiei software pentru magazin

Daca bugetul dvs este mic, si decideti sa va construiti singur magazinul, atunci este necesar sa studiati si sa comparati care dintre solutiile software de magazin online este cea mai potrivita pt dvs. Verificati cat de bun este suportul pe forum, ce zic utilizatorii despre performante si functionalitati, cat de usor este de administrat, daca este stabila sau nu, daca exista add-ons si versiuni de design (templates) care sa va satisfaca cerintele.

De obicei migrarea de la o solutie catre alta solutie, este destul de simpla, astfel incat daca ati decis pe parcurs ca nu ati ales solutia optima, puteti alege alta solutie si sa migrati magazinul catre versiunea noua.

Nu optati pentru solutii CMS dezvoltate pentru site-uri de prezentare (Joomla, Drupal etc.) sau blog-uri (Wordpress). Alegeti doar solutii ecommerce, daca va doriti un magazin online complet si stabil.