Cele mai practice modalitati de plata online

03-04-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Unul din punctele cheie in dezvoltarea unui magazin online este implementarea metodelor de plata a comenzii. Cum multi clienti prefera sa aiba mai multe optiuni cand vine vorba de achitarea comenzii, este imperativ ca magazinul dumneavoastra online sa le puna la dispozitie cel putin o metoda de plata de incredere.

Pentru a ne da seama ce inseamna o modalitate de plata “de incredere” pentru fiecare client, trebuie sa ne gandim intai de ce prefera acestia un magazin online in defavoarea unui magazin fizic. Ei bine, motivele principale pentru care magazinele online devin mai populare pe zi ce trece sunt comoditatea clientilor si disponibilitatea restransa a produselor comercializate. De aici, reies doua categorii principale de clienti: cei care prefera sa cumpere online pentru ca e mai simplu, si cei care sunt nevoiti sa faca asta.

Prima categorie de clienti prefera e-commerce-ul pentru ca este mai rapid si mai comod, deci cu siguranta vor prefera si cele mai facile metode de plata.

Plata cu cardul bancar este strict necesara pentru orice magazin online, fiind una dintre cele mai usor de folosit si mai sigure metode de achitare a unei comenzi. Daca doriti sa va impresionati clientii si sa cresteti sansele de fidelizare, includeti si costul livrarii in modulul de plata. Exista mai multe platforme care intermediaza aceste tipuri de tranzactii in maxima siguranta, cele mai populare fiind PayPal si PayU.

Plata recurenta este o alta modalitate de plata facila, care se adreseaza in principal distribuitorilor de servicii insa poate fi o solutie ideala pentru clientii care comanda lunar. Prin aceasta modalitate, suma facturata se transfera automat din contul clientului in contul dumneavoastra. Puteti folosi aceasta metoda si pentru clientii care achizitioneaza produse in rate.

Plata prin Internet Banking este o alternativa la plata folosind cardul. Este similara cu un transfer bancar obisnuit, insa este mult mai rapida si mai comoda pentru client. Cei care apeleaza la aceasta modalitate de plata o fac de obicei pentru ca nu au incredere in platformele de plata online, motiv pentru care o recomandam clientilor nostri.

Pentru clientii care se feresc sa faca plati online, sunt necesare cateva dintre metodele “clasice” de achitare a unei comenzi.

Plata in numerar se face la livrare sau la ridicarea comenzii din punctul de lucru. Aceasta metoda este viabila chiar si daca folositi serviciile unei firme de curierat.

Plata prin transfer bancar este inca preferata de multi dintre cumparatorii online, fiind considerata de acestia una dintre cele mai sigure.

Nu uitati ca un magazin online vine in ajutorul clientilor. Exista inca o doza semnificativa de scepticism cand vine vorba de comandarea si achitarea unei comenzi online, deci este foarte important sa le puneti la dispozitie cat mai multe modalitati de plata si sa le prezentati cat mai detaliat pentru a le arata vizitatorilor seriozitate si transparenta.