Acest site/domeniu sunt de vânzare. Nu mai oferim servicii de creare magazin online în 2024. Pretul este de 5.000 euro (fix). Pentru detalii: [email protected]

Curier Optimizat - importanta optimizarii coletelor

16-08-2018
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

O comanda neridicata are un cost de 7-14 euro. Tu ce procent de comenzi neridicate ai, cat pierzi lunar datorita comenzilor neridicate?

Description

Am implementat toti curierii activi din Romania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Polonia, etc si pe baza experientei pe diverse nise, am decis sa dezvoltam un script (care ulterior o sa devina aplicatie) de optimizare a curierilor.

Ce inseamna mai exact optimizarea curierilor? Pentru majoritatea magazinelor optimizare inseamna reducerea costurilor pe colet (cost de transport/kg/km suplimentari, etc), dar pentru noi nu preturile sunt cea mai importanta componenta. Multi o sa spuna ca nu stim despre ce vorbim, dar fireste ca avem argumente solide.

De ce nu este pretul (de transport) cel mai important? Daca faceti un calcul corect pentru comenzile neridicate si pentru perioada de "tranzit" a unei comenzi, o sa realizati ca 1-2 lei in plus la costul de livrare are un impact mai degraba pozitiv in profitul magazinului.

Pentru noi conteaza:

  • calitatea livrarii (termen de livrare, rata de livrare, incasare, etc) - 70%
  • pretul de livrare (pe kg, volum, localitate, km suplimentari) - 20%
  • api-ul dezvoltat de curier (mai ales status-urile in timp real) - 10%

Orice magazin isi doreste o rata de livrare de 100% si ideal in 24h. Este un lucru normal, dar destul de greu de obtinut (ca sa nu spunem imposibil). Ceea ce noi incercam este sa obtinem un procent cat mai mare. 97-98% este un procent foarte bun.

Multi curieri raporteaza 90-97% dar mare parte din rapoarte nu sunt corecte, pentru ca ei se pricep la "vanzari". Un calcul real pentru comenzile neridicate si mai ales pentru motivele reale pentru neridicate va ofera o cifra mult mai mica.

Multi propietari considera ca o rata de livrare de 90% este acceptabila, pentru ca " asa e la toti", " asta e piata din romania" sau "pentru ca lumea nu se plateste cu cardul", etc. dar asta nu inseamna ca nu se pot obtine cifre mai bune.

Ce inseamna 5-7% pentru un magazin cu 300 comenzi pe zi / 9000 pe luna?

Sa presupunem ca pierderea reala a unei comenzi nelivrate este de 10 euro!!! (transport dus-intors, procesare comanda, cost marketing, cost retur, etc).

500 comenzi sunt doar 5.000 euro lunar!

Sa presupunem ca avem 500 comenzi/zi (15.000 pe luna) si pierderea reala la o comanda nelivrata este de 15 euro.

7% = 1.000 comenzi x 15 euro = 15.000 euro.

Sa continuam?

Datorita costurilor foarte mari cu acele colete neridicate, cu acei curieri neseriosi, curieri care "pica" cand tu ai de scos 1000 awb-uri, etc. am decis sa gasim o solutie: un soft/aplicatie pentru optimizarea curierilor. Acest soft este disponibil clientilor cu magazinul dezvoltat de noi si cu servicii de marketing, iar in cateva luni o sa fie disponibil alaturi de "smart mobile wms" si alte functionalitati interne, sub forma unei platforme generale.

Livram in functie de calitatea curierului, pret si destinatie. Reusim lunar 95-97% si imbunatatim permenent aceste cifre impreuna cu anumiti curieri, acei curieri care au inteles ca pretul nu este pentru noi cel mai important criteriu.

Pot imbunatatii curierii rata de livrare?

Noi nu credem ca acest lucru se poate intampla maine sau in viitor. Problemacu forta de munca pe care oricare dintre noi le avem este cu siguranta o problema majora si la curieri. Pierzi un curier vechi, care isi stia zona foarte bine si il inlocuiesti cu un curier nou, care pur si simplu nu are chef, experienta, motivatie, etc.

Curierul nu e interesat sa optimizeze comenzile neridicate, el oricum incaseaza costul de transport!

Asa ca solutiile sunt la noi, dezvoltatorii si la proprietarii de magazine online!