Acest site/domeniu sunt de vânzare. Nu mai oferim servicii de creare magazin online în 2024. Pretul este de 5.000 euro (fix). Pentru detalii: [email protected]

Pasi decisivi in configurarea unei "buyer persona"

03-11-2014
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Conceptul "buyer persona" reprezinta o metoda de marketing integrat, ce beneficiaza de rezultate notabile in domeniul conversiilor. Acesta este un proces complex de configurare analitica a unor tipologii de potentiali clienti. Pentru inducerea sentimentului de acuratete, veridicitate, insa si pentru a sublinia orientarea spre nevoile curente ale clientilor actuali, se recomanda fructificarea acestei metode, menite sa va diferentieze de competitori. In alcatuirea acestora este necesara respectarea unor pasi esentiali. In primul rand, trebuie sa stabiliti o linie generala, precum varsta potentialului vizitator. Aceasta reprezinta cea mai usoara parte, insa implica un start promitator in prefigurarea unor caracteristici generale. Varsta determina implicit modul in care acestia concep lumea inconjuratoare, precum si stabilirea prioritatilor in momentul respectiv.

Pentru alegerea profesiei este indicat sa optati pentru liniile generale, iar in acest sens se poate configura masura in care aceasta persoana percepe si intelege produsul dumneavoastra. Situatia financiara este unul dintre aspectele primordiale, cu un aport substantial in complexitatea profilului. O contributie relevanta in aceasta directie este reprezentata de sesizarea resurselor financiare pe care acesta este dispus sa le consume, dar si de usurinta prin care se evidentiaza abilitatile decizionale. Scopul este o parte componenta relevanta, iar acest lucru determina aparitia unei intrebari simple: " Care este motivul pentru care vizitatorii cumpara produsul firmei noastre?" Unele produse dispun de o utilizare plurivalenta, iar altele servesc unui obiectiv individual. Scopul acestuia reprezinta centrul care dicteaza directiile de marketing pe care trebuie sa le abordati. In momentul in care nu cunoasteti motivele pentru care clientii dumneavoastra achizitioneaza articolul respectiv, este imposibila promovarea sau vanzarea efectiva a acestora.

Cat de bine educat este exponentul ales? Fondul educational adanceste profilul acestuia, deoarece va poate facilita intelegerea modului in care proceseaza informatia vizualizata pe site. In acest fel puteti stabili daca acesta beneficiaza de capacitatea de a intelege grafice, statistici, studii efectuate in domeniu, sau atentia lui migreaza spre simplitatea caracteristicilor ce compun platforma respectiva si modul in care se contureaza comunicarea dintre firma si clienti sai.

Cheia succesului este orientarea spre bazele ce dicteaza deciziile de cumparare. Ce clasa de factori beneficiaza de o relevanta sporita in stimularea acestui proces? Pretul, specificatiile de ordin intern, usurinta in utilizare, sau imaginea exterioara pot deveni aspecte esentiale in initierea unei conversii. Daca nu intelegeti aceasta latura a clientilor dumneavoastra, tehnicile de marketing pot functiona exclusiv sub pecetea norocului, determinand inconstanta periodica. La acest fapt se adauga caracterul inovativ, determinant in stimularea progresiva a vizitatorilor, prin implementarea continua a unor concepte originale, menite sa completeze decisiv oferta actuala.

Ideea de baza este sa atingeti capacitatea de a previzualiza un mod optim prin care puteti transforma vizitatorii in cumparatori. Adresarea catre anumite grupuri tinta de cumparatori reprezinta un pas relevant in conturarea unor posibile portrete, menite sa inglobeze exponenti viabili ai realitatii cotidiene, dar care sa influenteze considerabil schitarea unor categorii particulare, caracterizata prin insusiri specifice. Ridicarea unor probleme de interes general si reliefarea unor adevaruri graitoare, izvorate din naturaletea si autenticitatea problemelor pe care le au oamenii in mod uzual, este o etapa importanta in alcatuirea unui caracter realistic.

De asemenea, este utila creearea simultana a unor profile diferite din prisma resurselor financiare pe care acestea le au la dispozitie. Este de preferat sa va orientati catre diverse grupuri tinta din componenta publicului larg, astfel incat sa reusiti sa satisfaceti in mod egal preferintele individuale. Acest lucru devine realizabil prin abordarea unei tactici echilibrate de atragere a clientilor, care doresc achizitionarea unui produs la un pret rezonabil, insa si pastrarea celor care mizeaza pe latura calitativa superioara, nefiind limitati de un buget static.