5 Deficiente frecvente intalnite la lansarea unui magazin online
07-11-2014
Description
Lansarea unui magazin online presupune, in mod obisnuit, foarte mult efort si cheltuieli initiale. Deseori, proprietarii si dezvoltatorii firmelor de mici dimensiuni fac aceleasi greseli. Ignorarea anumitor ineficiente pot fi in detrimentul afacerii, conducand la cheltuieli suplimentare pentru rezolvarea problemelor conexe.
Pentru a avea succes, un proprietar de magazin online are nevoie sa-si defineasca un plan de lansare al proiectului pe baza unei strategii de marketing foarte clare. Amintiti-va, veti crea un website nu pentru sine insuti, ci pentru potentialii clienti, prin urmare luati in considerare toate preferintele acestora. Multi clienti nu doresc sa-si piarda din timpul pretios in a intelege cum functioneaza site-ul dvs. si probabil vor alege alte variante, asadar functionalitatea comertului electronic este crucial!
In randurile ce vor urma, va vom prezenta cateva greseli critice de business online, pe care trebuie sa le evitati.
Design si functionalitate precare
Importanta unui design memorabil si modern rezida in faptul ca acesta reprezinta un element semnificativ al oricarui magazin online, deoarece clientii vor judeca din punct de vedere estetic compania dvs. inca de la prima vedere. Primele impresii oferite se vor centra asupra unui aspect principal, si anume layout-ul website-ului dvs. Astfel, acesta va trebui sa pastreze un bun echilibru intre text si imagini relevante, care nu vor avea prioritate in fata gradului de utilizare/functionalitate. Cu ajutorul unui design adaptabil si receptiv, puteti fi siguri ca paginile dvs. se vor incarca repede si vor fi optimizate pe toate dispozitivele, astfel incat clientii dvs. sa nu astepte prea mult sau,in cel mai rau caz, sa abandoneze site-ul.
In primul rand, este esential sa oferiti cumparatorilor un mod eficient si de incredere de cautare pe site-ul dvs. dat fiind faptul ca acesta este comportamentul de baza in site-urile de comert electronic. Lipsa de viteza si rezultate de cautare slabe pot creea frustrare in randul oamenilor. Pentru a facilita avantajele, nu uitati sa luati in considerare crearea unui meniu drop-down pentru a facilita selectia produsului. De asemenea, puteti asigura vizitatorilor site-ului dvs. posibiltatea de a reveni la paginile vizualizate in urma.
Continut perimat
O alta greseala frecventa consta in folosirea unui continut standard fara actualizari periodice. Vorbind la modul figurat, un website nu ar trebui sa reprezinte o casa parasita fara informatii unice si valoroase. Multe magazine online omit informatiile adecvate produsului; asadar,ca o regula putet gasi descrierii produselor luate din site-urile producatorilor, existand mii de proiecte concurente. Spunand faptul ca acestia nu ofera prea multe informatii, clientii nu vor merge direct catre producator.
Asadar, utilizati toate metodele descriptive posibile si imposibile pentru a sublinia caracteristicile si specificatiile produselor, intr-o maniera proprie si originala pentru a atrage potentialii clienti.
Proprietarii de magazine online adauga un volum foarte mare de informatii. Nu va supraincarcati clientii cu articole prea lungi de citit sau videoclipuri foarte lungi de vizionat. Majoritatea furnizorilor considera ca au cunostinte asupra lucrurilor pe care clientii lor si le doresc, dar aceasta este o conceptie intr-o oarecare masura gresita: doar descrierile bine structurate pot uneori sa stimuleze clientii sa finalizeze o achizitie.
Putine informatii cu privire la modalitatile de plata si livrare
Una dintre cele mai importante intrebari pentru orice consumator face referire la pretul complet al produsului si costurile de livrare. Aceasta informatie ar trebui sa fie oferita clientilor cat mai repede posibil, avand in vedere faptul ca nimanui nu ii plac „surprizele” facturii finale ( puteti oferi mai multe optiuni specifice, incluzand, de exemplu, transportul gratuit). De asemenea, situatia se aplica atat termenilor, cat si optiunilor de livrare, astfel incat clientii sa cunoasca foarte exact timpul si serviciile de livrare.
Furnizati clientilor dvs. o experienta in cumparaturi mult mai placuta, cu optiuni incluse la indemana unui singur click, ajutandu-i astfel sa realizeze achizitii din mers, fara formulare de inregistrare complexe si verificari avansate. In plus, diferiti clienti, au diferite preferinte in ceea ce priveste modalitatile de plata, utilizand contul lor bancar sau transferurile electronice.
Checkout complex
Multi clienti sunt plictisiti sau chiar detesta completarea unor formulare online lungi. Oferiti optiuni pentru modificarea ordinelor mai degraba decat sa inceapa procesul de la inceput. Procesul de checkout este considerat unul simplu, deoarece nu este impartit in mai multi pasi incat ar putea crea confuzie precum abandonul la cumpararea cu cardul.
Incearcati sa eviti inregistrarea obligatorie. Tineti minte, clientii au venit la dvs. pentru o experienta in cumparaturi simpla si fara batai de cap, asadar cerand crearea unui cont pentru a prezenta o comanda poate determina schimbarea competitorului de catre consumatorii dvs.. Furnizati alegeri pentru o cumparare mai rapida si oferte speciale pentru revenirea si inregistrarea uzilizatorlor.
Insuficiente fotografii si review-uri video
Prin prisma magazinelor online, clientii nu pot atinge sau incerca produsele, in comparatie cu magazinele de vanzare fizice, asadar, acestia au nevoie cel putin sa cunoasca felul in care arata produsele, inainte de orice decizie de cumparare. De exemplu, imaginile mici si de o calitate slaba, niciodata nu vor convinge clientul sa achizitioneze respectivul produs. Luati in considerare acele fotografii profesionale si de dimensiuni mari din diferite perspective, pentru a ajuta conversiile.
Continutul video ar trebui, la ora actuala, sa fie considerat esential pentru un magazin online atragator. Folosirea unor review-uri video pentru produsele dvs. va va putea ajuta sa captati atentia posibililor cumparatori si sa le permiteti astfel, sa faca alegeri in mod deliberat.