Acest site/domeniu sunt de vânzare. Nu mai oferim servicii de creare magazin online în 2024. Pretul este de 5.000 euro (fix). Pentru detalii: [email protected]

Magazin online Multi-Store

15-08-2015
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Am avut placerea in luna iulie sa dezvoltam 3 proiecte de magazine online multi-store, pe care le-am lansat in luna august. Acest articol ofera cateva informatii, sper eu utile, despre ceea ce inseamna mai multe magazine intr-o singura platforma = multi-store!

Ce este un magazin multi-store?

O platforma ecommerce care ofera posibilitatea administrarii unui numar mai mare de magazine din acelasi panou de administrare.

Avantajele sunt destul de mari, o sa enumar doar cateva:

  • o singura platforma;
  • un singur pachet de gazduire;
  • inventar actualizat in timp real (stocul este acelasi pentru un produs prezent in mai multe magazine);
  • un singur sistem de shipping - curieri comuni sau diferiti / magazin;
  • o singura baza de date cu clientii;
  • o singura aplicatie de newsletter - sau api cu Mailchimp (sau alte platforme specializate);
  • un singur sistem de facturare - conectat la erp / soft de contabilitate;
  • o singura conectare la erp/soft gestiune - pentru update automat pret si inventar;
  • un singur sistem de plata.

3 exemple de afaceri ce necesita solutie multi-store:

a. magazin online in Romania doreste sa se lanseze pe piata din Ungaria si Bulgaria. Are stoc comun si livrarea se face din Romania cu curieri diferiti.

Clientul are 3 domenii (1/tara), 3 limbi diferite (1 limba/domeniu/tara), 3 curieri (1/tara,cu awb automat) si acelasi inventar, dar o singura platforma ecommerce.

b. magazin online in Romania ce doreste sa vanda produsele separat, pe 4 domenii diferite, din motive de marketing si seo.

Clientul are 4 domenii (cu ssl fiecare), o singura limba, 2 curieri (la alegere, cu awb automat) si acelasi inventar (comun si cu magazinul offline), totul intr-o singura platforma.

c. producator/brand in Romania ce doreste sa vanda produsele in 2 magazine separate (fiecare pe nisa lui) si sa ofere distribuitorilor un magazin separat cu preturi si promotii diferite.

Clientul are 4 domenii (3 magazine si un magazin tip catalog (fara preturi) si site de prezentare), 2 site-uri in Romana (magazine) si 2 multi-language (site-ul de prezentare + magazin distribuitori), 4 curieri si acelasi inventar, totul intr-o singura platforma.

multi-store sau mai multe magazine

Sa luam exemplul clientului a. care a decis sa mearga pe versiunea multi-store.

In cazul in care alege sa-si dezvolte 3 magazine separate, este obligat sa dezvolte o aplicatie pentru inventar live, care sa se conecteze tot timpul intre cele 3 baze de date si sa faca sincronizari ale inventarului. Problemele apar cand sunt comenzi simultane pentru acelasi produs, sau cand una dintre bazele de date are probleme tehnice. Mai exista varianta in care fiecare dintre cele 3 magazine este conectat la sistemul erp/ soft gestiune si sincronizarea se face permanent.

Este obligat tot timpul sa se conecteze la fiecare platforma separat, pentru comenzi, curieri, schimbare de pret, adaugare produse, texte, etc.

Orice update sau modificare a platformei trebuie facuta de 3 ori, orice functionalitate noua trebuie instalata de 3 ori, etc. ceea ce creste costul de dezvoltare in timp.

Daca la inceput diferentele par acceptabile, pentru o afacere cu cateva sute/mii de comenzi pe zi, versiunea multi-store este mult mai eficienta.

Din punct de vedere SEO diferentele nu exista, deoarece fiecare magazin este independent si motoarele de cautare il trateaza independent.

Din punct de vedere Marketing pot aparea probleme diverse de administrare si strategie, dar ele difera de la nisa la nisa si mai ales de echipa clientului.

Costurile difera in functie de agentia cu care lucreaza si de cerintele pe care clientul le are dpdv design si functionalitati.

In functie de afacerea clientului, echipa noastra va poate indruma sa alegeti varianta optima pe termen lung. Nu in toate situatiile este necesara o solutie multi-store, fiecare proiect are particularitatile lui.