Acest site/domeniu sunt de vânzare. Nu mai oferim servicii de creare magazin online în 2024. Pretul este de 5.000 euro (fix). Pentru detalii: [email protected]

Smart Mobile WMS - aplicatie depozit

29-07-2018
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Un altfel de wms, cu telefonul mobil, fara costuri de mentenanta, taxe ascunse si povesti. Suntem in 2018, facem picking cu telefonul mobil!

Description

Dupa o experienta de 4 ani in marketing complet pentru o parte din clientii nostri, am decis sa incepem dezvoltam si aplicatii pentru imbunatatirea procedurilor interne. Astazi vorbim despre Smart Mobile WMS, sau aplicatia noastra interna ce inlocuieste complet un sistem de WMS (Wharehouse Management System).

De ce este nevoie de un soft WMS in activitatea unui magazin online?

In momentul in care magazinul tau depaseste 200-300 comenzi pe zi, un soft WMS te ajuta in procesul de picking (preluarea produselor de la raft). Unele dintre softuri iti ofera atat traseul optim pentru picking cat si gestiunea. O sa incerc sa explic pe intelesul tuturor functionalitatile, pentru ca foarte multi proprietari / manageri de depozit sunt putin "ametiti" de unele functionalitati ale unui WMS si ajung sa plateasca sume foarte mari pentru lucruri inutile.

Un soft WMS are un cost initial de 10.000-20.000 euro si implica in majoritatea cazurilor hardware intern (server, pistoale de scanat, etc). Ulterior exista un cost lunar de "mentenanta" foarte mare!!!

Aplicatia noastra este o solutie ce se adreseaza in exclusivitate clientilor nostri (ca toate proiectele dezvoltate de noi) si presupune un cost extrem de mic.

WMS iti face gestiunea!

In cazul unui magazin online, magazinul face deja gestiunea! Daca magazinul poate face foarte usor gestiunea, de ce ai nevoie de un WMS care sa faca acelasi lucru?

Cand vrei sa ai WMS-ul pentru gestiune, sunt curios cum face WMS update de stoc? Ce face cu acele comenzi care sunt in asteptare? Cu acele comenzi cu problema AWB, client problema, comanda dubla, etc? Noi stim raspunsul, asa ca va invit si pe voi sa-l aflati de la companiile dezvoltatoare de softuri WMS.

Cat timp vorbim exclusiv de magazine online, gestiunea se tine in magazin si nu in WMS (daca nu doriti sa vindeti produse inexistente si sa aveti task-uri separate de inventar zi de zi).

WMS iti face contabilitatea!

NU! Contabilitatea o face, in cel mai bun caz. un ERP; dar in acelasi timp contabilitatea o poate face oricine, este cea mai usoara solutie de gasit pentru un propietar de magazin online.

WMS isi printeaza AWB-urile!

Solutia de AWB automat vine oricum cu orice solutie de magazin. Cat timp aveti deja acest serviciu, WMS o sa incerce sa printeze prin site (deci nu dezvoltare separata). In cazul in care WMS decide sa printeze fara site AWB-urile, ce se intampla in cazul comenzilor problema? Se editeaza in WMS si ulterior in site? Ce se intampla cu comenzile de schimb, retur?

Cat timp site-ul genereaza oricum AWB-urile, functia de printare AWB ramane in magazin, este mai rapida si mai eficienta. Solutia pentru printare awb pe baza de clase AWB (pentru clientii cu peste 500 comenzi pe zi) este dezvoltata tot in site. Managementul curierilor (cel mai bun curier pentru o localitate) este o functionalitate tot a magazinului.

In concluzie WMS nu este un soft pentru AWB-uri!

WMS iti printeaza etichetele!

Orice imprimanta profesionala are soft dedicat pentru etichete. Nu ai nevoie de WMS pentru etichete.

WMS iti spune de unde sa ridici produsele din comanda!

Aceasta este una dintre functionalitatile principale a unui WMS. Suntem totusi in 2018, asadar exista addons / dezvoltari pentru orice solutie ecommerce profesionala pentru aceasta functionalitate. Cat timp ai la fiecare produs locatia (rand/raft/celula), magazinul iti spune foarte usor de unde sa ridici produsele din comanda.

Clientii nostri nu au nevoie de acesta functionalitate, ea fiind deja inclusa in solutiile noastre.

WMS iti face traseul pentru comanda!

Alta functionalitate principala in WMS. Dar (ma repet) suntem in 2018, unde orice agentie poate dezvolta aceasta functionalitate direct din magazin. Noi avem aceasta functionalitate dezvoltata pentru mai multe tipuri de picking (in functie de client).

Exista asadar 2 functionalitati importante ale unui WMS si ambele tin de picking: de unde si cum ridic produsele. Ambele functionalitati sunt deja incluse in aplicatia noastra mobila.

De ce "aplicatie"? Pentru ca suntem in 2018 (si ne indreptam cu pasi repezi spre 2019) si consideram ca putem dezvolta si mai multe functionalitati intr-o aplicatie in viitor, iar necesitatea "pistoalelor" dispare odata cu aplicatia. De ce sa investesti in hardware, cand poti utiliza foarte simplu orice telefon mobil?

Ce functionalitati avem deja in aplicatia dezvoltata de noi?

  • printare etichete (stoc existent si marfa noua), automat de la raft (momentan doar pe imprimante zebra);
  • stoc la raft, poti face update de stoc direct de la raft;
  • picking, cu mobilul in loc de pistol;
  • traselul de ridicare comanda/comenzi, cu grafic de depozit.
  • procesare si verificare comenzi (cu telefonul mobilul in loc de pistol);
  • printare awb, direct de la raft, sau de la masa de verificare comenzi;
  • comenzi retur/schimb, din telefonul mobil;
  • borderou intern, separat de cel de la curieri (pentru verificare colete iesite din depozit)

In functie de cerintele clientilor, adaugam permanent functionalitati noi.

Aplicatia este conectata live direct la magazin, eliminand astfel toate problemele legate de integrari cu aplicatii separate.