Magazin online GRATIS!

16-05-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Observ din ce in ce mai multe vizite din partea celor care cauta in google "magazin online gratis", si ajung pe site, in cautarea acelui magazin gratis. Acest post este adresat celor care isi doresc un magazin gratis cat si pentru cei care cauta cel mai mic pret.

Magazin Gratis!

Banuiesc ca va doriti o solutie gratuita. Aveti posibilitatea sa beneficiati de serviciile noastre, gratis, daca optati pentru versiunea Community. Puteti alege intre PrestaShop, OpenCart sau Magento, si noi instalam oricare dintre solutii pe serverul vostru.

Ok, indiferent daca ai gasit solutia sau am instalat-o noi, ce faci dupa?

Verifici solutia, iti faci setarile maagzinului, plata si livrare. Adaugi produse, categorii si useri, si testezi. In acelasi timp inveti sa folosesti solutia respectiva. Ai terminat? Au trecut 1-5-10 de zile?

Acum testezi alta solutie, aceeasi poveste, alte 1-5-10 zile. Intr-un final ai decis, optezi pentru solutia X. De ce? Cum ai decis care solutie e mai buna pentru magazinul tau? (noteaza-ti functionalitatile, o sa ai nevoie de ele mai tarziu).

Acum incepe munca efectiv. Ai nevoie de un design, cauti o thema acceptabila. Majoritatea sunt intre 50-100 euro. Poti opta si pentru o thema default, daca iti doresti sa nu coste nimic. Ai activat tema, ai facut modificarile si esti gata de lansare.

Mai ai nevoie de domeniu si de gazduire (hosting), iar aici e destul de greu de obtinut gratuit.

Ai magazinul, un design, domeniu ai un pachet de gazduire. Este ziua Z, lansarea.....

Si acum? Acum continui munca.

Ai nevoie de trafic!

Ai nevoie de continut de calitate, si servicii de promovare online sau optimizare seo. Din pacate nici unul nu este gratis. Continutul il poti scrie singur. Ai nevoie de continut pentru categorii, produse, si cateva articole (stiri sau blog). Nu obtii contnut gratis, pentru ca timpul tau costa, dar poti obtine continut mai ieftin, fiind scris de tine.

Serviciile seo nu sunt gratuite. Asa ca ai doua optiuni, le achizitionezi sau inveti sa-ti optimizezi singur site-ul. Indiferent de alegere o sa afli ca ai nevoie de module seo, sau modificari de cod, in functie de solutia aleasa. Iar modulele add-on nu sunt gratuite. Daca ai experienta in programare, le poti crea singur, dar pe timpul tau, timp care nu este gratuit.

Nu este cazul de campanii PPC, astfel incat cautam doar trafic organic.

Ti-ai optimizat magazinul, si acum ai deschis portile, pentru vizitatori. Trafic din ce in ce mai mare, dar vanzarile nu cresc!

Ai nevoie de conversii!

Conversia este raportul dintre vizitatori si comenzi. Cum obtin o conversie cat mai mare?

Unul dintre cele mai importante aspecte in decizia unui vizitator sa comande este pretul. Trebuie sa ai preturi foarte bune.

Ai nevoie de un site cu design curat si deosebit. Dar tu ai plecat pe un design gratuit, sau pe o thema. E vremea pentru design.

Ai nevoie de mai multe modalitati de transport si plata. Dar setarile se fac prin module, module care costa si trebuiesc instalate. Ai nevoie de one page chekout, ideal cat mai simpla posibil, iar pentru asta ai nevoie de un programator.

Setarile pentru plata si transport, necesita cunostinte si experienta in lucrul cu procesatorii de carduri si curierii. Ai nevoie de statistici, rapoarte, sfaturi........ ajutor specializat.

Ai inceput sa primesti comenzi, si afacerea se misca. Ai nevoie de export comenzi si(sau) useri, facturi, printare awb curieri, trimitere de email automat la clienti, inventar automat, sincronizare cu furnizorii, oferte promotionale, cupoane, abonare si trimitere newsletter, management retururi, .......

Au trecut 4-6 luni, si ai ajuns in postura in care realizezi ca magazinul tau nu este deloc gratis, te-a costat destul de mult fata de planurile tale initiale, ai pierdut sute de ore, si esti exact la inceput.

Afacerea de fapt acum incepe.

Ce ai facut in ultimele 4-6 luni, a fost doar pierdere de timp.

E vremea sa-ti scoti notitele de la inceput, sa le asezi pe hartie, sa adaugi alte cerinte si functionalitati, si ce cauti o agentie specializata in crearea unui magazin online.

In cele 5-20 zile in care magazinul tau e gata, tu ai timp sa te ocupi de afacerea efectiv.