PrestaShop vs CS-Cart

26-05-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Acest articol se adreseaza celor care doresc sa-si construiasca singuri un magazin online, sau celor care ne intreaba de ce am ales sa oferim solutii pe platformele Cs-cart si Magento, si nu pe PrestaShop sau Opencart (subiect separat).

Programatorii si firmele de web design, aleg PrestaShop pentru usurinta in programare si modificarile frecvente ce necesita mentenanta continua . E mai simplu de lansat un site si cerintele din partea clientilor sunt mai frecvente, implicit incasari pe termen lung. Dar clientul?

Diferente importante intre PrestaShop - CS-cart

Proprietarul unui magazin online are nevoie de o platforma functionala, un magazin cu design deosebit, si care sa-i ofere toate functionalitatile necesare pentru o administrare simpla si eficienta.

Ambele platforme ecommerce, sunt solutii open source, dezvoltate de o echipa de programatori si sustinute de comunitate.

Platforma Cs-Cart, lansata in 2004, a ajuns la versiunea 3.0.6, si lanseaza versiunea 4 in urmatoarele luni.

Platforma PrestaShop, lansata in 2007, a ajuns la versiunea 1.5.4 si se lanseaza noi versiuni aproape lunar.

Aveti mai jos o lista de functionalitati obligatorii pentru un magazin performant. Pe fiecare pret este un link catre pagina modulului, astfel incat sa puteti verifica singuri modulele si preturile.

Comparatie Functionalitati necesare

PrestaShop 1.4+ vs Cs-Cart 3.0+

Lista de module contra cost continua, noi doar incercam sa va oferim un exemplu simplu despre ceea ce inseamna instalarea si investitia initiala in solutia de magazin online.

Daca la Cs-cart costul initial pentru licenta, include majoritatea functionalitatilor necesare unui magazin online, in cazul PrestaShop, aveti nevoie de o investitie mult mai mare. In timp, veti avea nevoie de multe alte module, in functie de nisa si evolutia afacerii.

Pe langa faptul ca majoritatea modulelor costa destul de mult, PrestaShop fiind o solutie ecommerce destul de noua, ofera cate un update aproape in fiecare luna.

Majoritatea modulelor nu functioneaza pe versiunile noi. La fiecare instalare trebuie sa verificati daca modulul este compatibil cu versiunea noua si eventualele conflicte cu alte module.

Magazinul este dezvoltat pentru clienti si pentru administratori (proprietar+echipa). Design-ul pentru magazin, indiferent ca este thema sau custom (personalizat), are aceleasi costuri. Dar functionalitatile, investitia si timpul petrecut in administrarea magazinului online, creeaza o diferenta majora intre cele 2 solutii.

Panoul de administrare seamana destul de mult, mai ales dupa ce PrestaShop a schimbat complet interfata in versiunea 1.5.

Pentru continut PrestaShop are nevoie de Module, in Cs-cart sunt incluse. Acest site, este dezvoltat pe cs-cart, puteti verifica cu usurinta afisarea si tipul de continut din site.

In momentul in care PrestaShop o sa devina o solutie stabila, si va depasii Cs-Cart in numarul de functionalitati si siguranta, atunci in oferta noastra vom adauga si magazine online dezvoltate pe PrestaShop. Dar momentan, preferam sa oferim clientilor nostrii o solutie sigura, stabila si performanta.