Acest site/domeniu sunt de vânzare. Nu mai oferim servicii de creare magazin online în 2024. Pretul este de 5.000 euro (fix). Pentru detalii: [email protected]

Sfaturi de crestere a ratei de conversie pentru pagina principala

17-02-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

“Cum putem sa crestem rata conversei si sa transformam cat mai multi vizitatori online in cumparatori?”. Aceasta este o intrebare deseori pusa de proprietarii de magazine online. In cadrul acestui articol ne vom ocupa, in special, asupra paginii principale a magazinului tau online, fiind prima pagina pe care multi dintre vizitatorii tau o vor vedea. Totodata, veti primi cateva sfaturi cheie pe care le puteti urma , asigurandu-va ca procedati corect.

Creeaza persoana cumparatorului tau. Pentru a optimiza pagina ta principala si pentru o potrivire cat mai buna cu expectativele vizitatorilor site-ului dumneavoasta, este foarte utila dezvoltarea persoanei cumparatorului. Aceasta din urma reprezinta, in fond, o descriere de ansamblu a tot ceea ce cunosti despre cumparatorul dumneavoasta tipic. Descrierea poate include numele cumparatorului, poza, varsta, obiceiuri in cumparare etc.; daca va doriti puteti intra in mai multe detalii. Sfatul meu este sa va concentrati pe crearea a 2 sau 3 cumparatori tipici, nu mai mult de atat. Odata ce ati facut acest lucru veti putea intelege si cunoaste mai bine ce asteapta acesti cumparatori de la site-ul tau si ce trebuie sa faci pentru a indeplini asteptarile lor.

Fa ordine si simplifica. Indiferent ca detii deja un magazin online sau planuiesti sa-ti realizezi unul, retine faptul ca simplitatea reprezinta cheia unei experiente extraordinare pentru un client. Deseori, vizitatorii sunt bombardati cu multe continuturi irelevante, care nu fac altceva, decat sa le stea in cale, iar daca vizitatorul intampina probleme in a se descurca pe site-ul tau, sansele ca el sa cumpere ceva scad semnificativ. Singura cale de a face ca un continut extraordinar sa iasa in evidenta, consta in elimanarea celorlalte lucruri. Intrebati-va „ Chiar am nevoie de aceasta facilitate?”, „Oare acest titlu determina apel la actiune?”, „ Pot reduce cantitatea de text?” etc. Raspunsurile la aceste intrebari vor putea ajuta clientii dumneavoastra sa-si indeplineasca misiunea cu mai multa usurinta, si in cele din urma vor creste sansele unor vanzari de succes.

Plasati continutul cel mai important in partea superioara a paginii. Aceasta este zona de pe site-ul tau pe care vizitatorii o vor vedea fara a fi nevoie sa deruleze pagina. Pentru un site de E-commerce, aceasta zona este folosita in principal pentru a afisa caracteristicile produsului, produsele de vanzare, log-ul, e-mail de contact si/sau numar de telefon si un formular de cautare. Luati in considerare cu mare grija ce fel de continut veti plasa in aceasta parte superioara a paginii, deoarece micile greseli pot provoca un mare impact asupra ratei de conversie a site-ului dumneavoastra.

Testati-va apelul la actiune / CTA (Call-to Action buttons). Butoanele de apel la actiune combinate cu o oferta buna sunt unii dintre cei mai importanti factori de conversie. Variabilele ce vor determina eficacitatea butonului apelul la actiune sunt coloarea, textul si plasarea. De exemplu, daca comparam textul „Adauga in cos” versus „Cumpara acum”, cercetarile au aratat faptul ca „Adauga in cos” va functiona mai bine, doar pentru ca utilizatorii cred faptul nu li se vor incasa imediat spre deosebire de cealalta versiune. Acestea sunt unele dintre liniile directoare generale oe care le poti urma, dar cea mai buna idee este sa efectuezi anumite teste A/B, pe cont propriu, pentru a afla ce fel de combinatie functioneaza cel mai bine pentru magazinul tau.

Desfasurarea testarii A/B.Inainte de a incepe, decide ce elemente doresti sa folosesti in cadrul testului – aspectul site-ului, titlul, butoanele CTA etc. Pentru a efectua testarea, poti utiliza Experimentele de Continut din Google Analytics si compara modul in care diferite pagini web evolueaza folosind un esantion aleatoriu de vizitatori.