Costuri de deschidere si administrare a unui magazin online

14-03-2013
[Contactati-ne pentru un pret]
in stoc

Description

Costurile unui magazine online difera de la nisa la nisa, de cerintele clientului, si de planurile de viitor ale proprietarului. Sunt 6 costuri importante pe care trebuie sa le cunoasteti, costuri initiale, la deschiderea magazinului, si costuri lunare.

1. Costul tranzactiei

Vanzarile online se realizeaza prin plata cu cardul, ramburs (plata la livrare), sau ridicare personala a comenzii (cand este cazul). Aveti nevoie de o solutie de magazine online care sa va permita sa acceptati plata cu cardul bancar. Costurile initiale de instalare, variaza intre 0-200 euro, in functie de procesa-torul ales, iar costurile de tranzactie sunt intre 1.7-2.5%, in functie de volumul tranzactionat. Pentru plata cu ramburs, costurile initiale sunt 0, iar comisionul este intre 1 -2.3% in functie de volum si contractual negociat. Costurile sunt lunare/pe tranzactii.

2. Costurile cu gazduirea si securitatea

Un magazin online necesita un pachet de gazduire diferit, in functie de trafic, Solutia aleasa si numarul de produse. Preturile variaza intre 3-200 euro/luna. Serviciile de gazduire trebuie sa va ofere siguranta ca sunteti online indiferent de trafic, iar datele dvs si ale clientilor sunt protejate. Costurile sunt lunare.

3. Costurile cu crearea magazinului

Magazinul trebuie sa fie usor de utilizat – atat pentru clientii dvs cat si pentru administrator, personalul de la customer service, producatori si designeri. Magazinele simple, pe structura template, pot costa in jur de 300 euro, iar costurile cresc in functie de performanta, calitate si suport. Un magazin bun pentru un start-up, are un cost aproximativ de 2-3k euro. Obligatoriu solutia trebuie sa fie open source, astfel incat sa permita orice tip de modificare sau update, precum si instalarea de add-ons in functie de cerintele care apar pe parcurs. Accesul trebuie optimizat pe grupuri de useri, astfel incat de ex, echipa de la customer service sa aiba acces la comenzi si useri, iar un designer sa aiba acces doar la banners. Costurile sunt initiale, iar in functie de Solutia aleasa, nu exista costuri de mentenanta (pentru solutii ecommerce open-source), sau exista costuri lunare, daca ati ales un pachet mai ieftin la inceput.

4. Costul de marketing

Estimarea numarului de vizitatori unici pentru magazinul dvs, este un target de analizat pentru marketing. Trebuie sa determinati un cost mediu pentru fiecare vizitator unic (CPV), bazat pe costul site-urilor similare. Cel mai simplu mod de a afla costul CPV este sa verificati competitia care ruleaza companii Adwords pe nisa dvs, si sa verificati prin google Adwords, costurile estimate pentru cuvintele sau frazele targetate. Vizitatorii nu ajung in magazinul dvs online, daca nu investiti in promovare online si chiar offline. Costurile de marketing se estimeaza in functie de tipul de campanii pentru care optati, campanii adwords, campanii SEO sau(si) SMM, platforme de afiliere, etc. Noi va recomandam un mix din fiecare. Incepeti prin campanii adwords si o campanie de afiliere, si continuati prin campanii SEO si SMM, astfel incat, cand magazinul dvs primeste un numar mare de trafic organic (din motoarele de cautare), sa puteti oprii campaniile adwords. Costurile sunt lunare.

5. Costul de Customer Service

Fiecare afacere are nevoie de un department de customer service (servicii oferite clientilor, telephonic, prin email sau chat). Costuri lunare.

6. Costuri de administrare

Sunt costurile care apar in orice tip de afacere, indifferent daca este online sau offline. Sunt costurile cu inventarul, contabilitatea, chirii si utilitati, cat si salariile si taxele angajatilor. Acestea difera de la o afacere la alta. Costurile sunt lunare.

Recenzii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu